Lidt om området


Om Hvedebakken

I den sydvestlige del af Hammel udbyder kommunen nu 45 spændende boliggrunde. Grundene er omfattet af lokalplan 324.

De 45 grunde udgør 2. etape af et stort lokalplansområde med plads til i alt 180-200 boliger.

Som en del af planen indgår etablering af plantebælter langs stamvejen, som skaber afstand og skærmer de sydliggende grunde.

På Hvedebakken i Hammel  er du tæt på rekreative områder, skole, indkøbsmuligheder og idrætsfaciliteter.

Et veludbygget stisystem forbinder det nye boligområde med de mange faciliteter, så store som små kan komme sikkert fra A til B. Der er kort afstand til busforbindelser på Viborgvej og kun 25 km til Aarhus.

Børnepasning, skoler og fritid

Fra udstykningen er der via stisystemet omkring 500 meter til den integrerede institution Grævlingehulen. Børnehaven Søndervang ligger ved Søndervangsskolen med SFO - knap 2 km. fra udstykningen.

Derudover kan kommunen tilbyde dagpleje, andre børnehaver, vuggestuer, skoler og friskoler. I Hammel ligger desuden Frijsenborg Efterskole.

I centrum af Hammel ligger byens bibliotek og kulturhus, og herudover Hammel Idrætscenter med haller, svømmehal, boldbaner samt tennis- og cykelklub nær ved. Knap 5 km. væk ligger den nærmeste golfbane.

Transport og trafik

Nær biblioteket ligger rutebilstationen, hvorfra der er busser til bl.a. Aarhus, Randers, Silkeborg og Bjerringbro/Viborg.

Der er fra grundene mindre end 1 km. til Viborgvej A26 og ca. 15 km. til motorvej E45. Til Aarhus er der ca. 25 km., til Randers ca. 30 km., til Silkeborg 25 km. og til Viborg ca. 41 km.

Nærmeste stationsbyer er – hvis man skal med tog – Hinnerup (17 km.), Hadsten (19 km.), Skanderborg (28 km.), Silkeborg (25 km.), og Ulstrup (23 km.) væk.