Lidt om området

Sydmarken forside træer

Om Sydmarken

Skønt nybyggerkvarter i den nordlige ende af Lading. Området bliver byggemodnet og udbudt til salg i to etaper.
Naturen, den korte vej til Aarhus og E45 gør kvarteret meget attraktivt. Grundpriserne gør det muligt at bygge forholdsvis billigt og bo tæt på Aarhus. Samtidig har man alle fordelene ved at bo i et mindre landsbysamfund og skøn natur.

Lav udgift til fjernvarme, pasningsgaranti og fornuftige priser på daginstitutioner gør også Lading meget attraktivt for børnefamilierne. Et bredt naturpræget fællesareal, med forholdsvis lav bevoksning, kommer til at løbe som et sammenhængende ”grønt strøg”
ned gennem kvarteret mod kirken og det hyggelige regnvandsbassin. Fællesarealet i udstykningens midte er desuden udlagt til legeplads eller lignende fællesareal.Området ligger i et lettere kuperet terræn med god udsigt til både Lading Kirke og landskabet mod syd.
Der er planlagt forskellige maksimale byggehøjder i kvarteret, så flest mulige får en god udsigt.Læs mere i lokalplan nr. 336.

Fra Lading er der gode busforbindelser til Aarhus, Hammel og Viborg. Der kører naturligvis skolebusser til Hammel.

Aarhus ligger kun ca. 15 km fra Lading, og der er er kort vej til motorvej E45 i Tilst.

Siden lokalplanens vedtagelse, er placeringen af den kommende motorvejsrute 26 blevet ændret til en sydlig linjeføring.

Hvis motorvejsbyggeriet vedtages, vil motorvejen blive anlagt syd for Lading Sø – altså i god afstand fra kvarteret i Sydmarken.

Børnepasning, skoler og fritid

Lading hører under skoledistriktet for Søndervangskolen i Hammel ( ca. 10 km). Da boligområdet ligger tæt ved Aarhus Kommune, kan man benytte sig af det frie skolevalg og søge om at få sine børn i Sabro-Korsvejskolen og SFO (3,5 km mod øst.)
Der er få hundrede meter til ”Lærkereden”, som pt. er en kombineret børnehave og SFO. Stiforbindelse mellem Sydmarken og Lærkereden gør, at børnene kan færdes på en sikker vej. Der er mange børn i nabolaget på Møllebakken og Engbakken.

Ladings borgerforening har været initiativtager og drivkraft bag et dejligt nyt fællesareal på de boldbaner, som ligger mellem børnehaven og Sydmarken. Der er blandt andet en grillhytte, multifodbold-, skater- og petanquebane. Området skal være til glæde for alle byens beboere, og vil være et oplagt sted at mødes med legekammerater og lære sine naboer at kende. Du kan se billeder fra området på siden her, hvor du også kan følge kommende initiativer.

Der er desuden mange lokale arrangementer i byen lige fra fællesspisning, bankospil, oktoberfest, vinfestival og Sankt Hans ved søen.

Lading Forsamlingshus er et oplagt samlingssted ved mange af disse lejligheder.

Udkigsposten ved Lading sø er et oplagt udflugtsmål for familien.

En lang grusvej ned til søen gør turen hyggelig, og der er opsat flere bord og bænkesæt, hvor I kan nyde den medbragte mad i den skønne natur.
Se i øvrigt link til dette naturområde om Lading Sø som er en af Favrskovs naturperler.

Fra Lading er der ca. 8 km til Hammel. I Hammel findes bibliotek, kulturhus og ikke mindst Hammel Idrætscenter med haller, svømmehal, motionscenter og et væld af sportsfaciliteter. Byen har ligeledes mange dagligvarebutikker og specialforretninger. Nærmeste indkøbsmulighed er i Sabro kun 3 km væk. Her finder I også gode sportsfaciliteter. Hvis I brænder for golf, er der rig mulighed for at dyrke golfspillet i både Hammel og Markusminde, hvor der er gode 18-hullers golfbaner.

Sydmarken Collage

 

 

 


.