Lidt om området

32

Om Solgårdsvænget

Grunden på Solgårdsvænget i Voldum, nær Hadsten, er omfattet af lokalplan nr. 152 samt tillæg nr. 9 til Kommuneplanen.

Grunden ligger på en lukket vej i den sydvestlige udkant af Voldum – ca. 10 km. fra Hadsten bymidte. Fra Solgårdsvænget er der 9 km. til tilkørslen til motorvej E45. Der er 16 km. til Randers og 25 km. til Aarhus.

Børnepasning, skoler og fritid

Solgårdsvænget ligger lige over for Voldumegnens Friskole med klasser op til 6. klasse samt SFO. Nærmeste overbygningsskoler er Hadsten Skole, 9 km. væk. Der er gratis kørsel med skolebusser.

Voldum Børnehave ligger 4-500 m. fra udstykningen, mens den nærmeste integrerede institution er Børnehuset i Hadbjerg, 7 km. væk. Derudover kan kommunen tilbyde dagpleje, andre skoler og friskoler.

De nærmeste ungdomsuddannelser er placeret i Hadsten – Den jydske Haandværkerskole, Favrskov Gymnasium og Hadsten Højskole.

Ved siden af friskolen ligger Voldum Hallen, som danner rammen om byens idrætsliv. I Hadsten er yderligere sportsfaciliteter, bibliotek, kulturhus og indkøbsmuligheder.

Transport og trafik1

Via Hadbjerg er der gratis busforbindelse til Hadsten. Regionalbussen mellem Aarhus og Randers stopper også i Hadbjerg.

I Hadsten ligger rutebil- og togstation, hvor der fra sidstnævnte i dagtimerne er tre afgange i timen via Den Østjyske Længdebane mod såvel Aarhus/København som mod Randers/Aalborg, idet alle IC-tog samt flere regionaltog standser i byen. Ligeledes kører der jævnligt både tog og busser mod Viborg.

Der er i øjeblikket godt 850 indbyggere i Voldum.

Se film om grundene på Solgårdvænget og Voldum.